میکرونیدلینگ مو

میکرونیدلینگ مو یک درمان زیبایی است که بسیاری از علائم پیری را از بین می برد. معمولا در صورت برای افزایش ترشح کلاژن از آن استفاده می نمایند. در این روش از یک درما رولر یا درماپن استفاده می شود که حاوی سوزن های خیلی ریز است و به پوست صدمه جزئی وارد می کند تا پوست با ترمیم سلول ها چروک ها را بر طرف کند. یکی از زمینه های میکرونیدلینگ استفاده از آن در زمینه ی تقویت مو است. برای میکرونیدلینگ مو شواهد زیادی وجود دارند که آن را برای کاهش ریزش مو موثر شناخته اند. در اثر این روش ایجاد همان زخم های کوچک سبب رشد بیشتر و سریعتر مو، افزایش ضخامت تارهای مو و هم چنین سلامت فولیکول های مو می شود. 

میکرونیدلینگ مو

آلوپسیا چیست؟

آلوپسیا یک علت شایع ریزش مو می باشد که ناشی از حمله دستگاه ایمنی فرد به بدن خودش است. یکی از انواع آلوپسیا، آلوپسیای هورمونی است که اغلب در آقایان به عنوان طاسی اتفاق می افتد. آلوپسیا ممکن است به دلایل هورمونی، ژنتیکی، حساسیت پوستی و یا خود ایمنی رخ دهد. روش های درمانی زیادی برای درمان آلوپسیا استفاده می شود که شامل استفاده از داروهایی می باشد که تغییرات هورمونی را در پی دارند. در سال 2005 طی تحقیقاتی که بر روی 4 مرد با آلوپسیای هورمونی مورد معاینه و درمان قرارگرفتند. بعد از مدتی استفاده از روش های متداول و رایج هیچ اثری از رشد مو در قسمت های آسیب دیده وجود نداشت. زمانی که از روش میکرونیدلینگ و درمارولر استفاده کردند شاهد تغییرات مهمی در قسمت پوست سر شدند. با کمک میکرونیدلینگ سایز فولیکول ها افزایش پیدا کرده و موها ضخیم تر میشود. 

فواید میکرونیدلینگ مو سر چیست؟

همانطور که می دانید به میکرونیدلینگ، درمان از طریق کلاژن سازی نیز می گویند. در میکرونیدلینگ مو از سوزن های کوچک استفاده می کنند و پوست را تحریک به سلول سازی جدید می کنند. برای موی سر هم همین عمل انجام می شود و با ایجاد اختلال در اپیدرم، رشد مو افزایش پیدا می کند و از ریزش مو جلوگیری می شود. مطالعات نشان داده است میکرونیدلینگ تاثیرات بسیار موفقی در درمان ریزش مو و آلوپسیا داشته است. استفاده از درمارولر باعث تغییرات مهمی در قسمت پوست سر می شود. 

میکرونیدلینگ مو

اقدامات مورد نیاز پس از میکرونیدلینگ مو :

امکان دارد پس از میکرونیدلینگ پوست سر به نور خورشید حساسیت بیشتری داشته باشد. زمان قرار گرفتن در معرض آفتاب استفاده از کلاه به محافظت از پوست سر کمک می‌کند. استفاده روزانه از کرم ضد آفتاب توصیه می‌شود. یکی دیگر از عوارض میکرونیدلینگ مو بر روی پوست سر احتمال بروز عفونت می‌باشد. جهت جلوگیری از بروز عفونت، اقدامات مراقبتی پس از درمان بایستی به دقت رعایت شوند. به این منظور ناحیه تحت درمان بایستی برای مدت چند روز تمیز نگه داشته شود و جهت محافظت از پوست در برابر باکتری بایستی از مواد ضد عفونی‌کننده استفاده شود. 

زمان بهبودی :

میکرونیدلینگ مو باعث ایجاد زخم‌های بسیار کوچک می‌شود. این روش در صورتی که به شیوه صحیح انجام شود نبایستی باعث خونریزی شود. زخم‌های ایجاد شده باعث آغاز روند ترمیم و بهبود پوست می‌شوند. این امر سبب تحریک تولید کلاژن و تولید سلول‌های پوستی جدید می‌شود. زمان بهبودی به میزان فشار اِعمال شده، تعداد سوزن‌های استفاده شده، مدت زمان میکرونیدلینگ و عمق نفوذ سوزن‌ها بستگی دارد. سه مرحله ترمیم و بهبودی زخم شامل التهاب، تکثیر و بازسازی می‌باشند. 

  • التهاب : 

عمق زخم‌های ایجاد شده توسط سوزن‌ها ۵/۰ تا ۰/۶ میلی‌متر می‌باشد. رای مدت ۲۴ تا ۴۸ ساعت پس از میکرونیدلینگ علائم التهاب در زخم‌ها مشاهده می‌شود. زخم‌های ایجاد شده بدون هیچ اثری بسته خواهند شد. به همین دلیل بسیاری از افراد روزانه از ابزار میکرونیدلینگ با سوزن‌های ۵/۰ میلی‌متری استفاده می‌کنند. در بیشتر کلینیک‌ها از دستگاه دارای دارای سوزن‌های ۵/۱ تا ۲ میلی‌متری استفاده می‌شود.

  • تکثیر :

پس از واکنش التهابی اولیه، مرحله بعدی بهبود زخم تکثیر نام دارد. در این مرحله زخم با بافت‌های جدید، ماتریس خارج سلولی، کلاژن و موارد دیگر بازسازی شده تا زمینه برای رگ زایی آماده شود. مرحله تکثیر فورا پس از میکرونیدلینگ آغاز می‌شود و امکان دارد پس از دو ماه به اوج خود برسد. در حال حاضر نحوه تاثیر میکرونیدلینگ مو بر سلول‌های بنیادی لایه میانی و خارجی پوست به طور دقیق مشخص نمی‌باشد.

  • بازسازی :

رشته‌های کلاژن نوع ۳ بدون هیچ اثری از بافت فیبروز در ماتریس پوست ادغام می‌شوند. در بیشتر موارد زمانی که سوزن‌هایی با طول ۵/۱ میلی‌متری استفاده می‌شوند، کلاژن جدید از عمق ۶/۰ میلی‌متری به سمت غشای پایه رسوب می‌کند. زخم‌ها پس از ۴ تا ۶ هفته بهبود پیدا می‌کنند. زخم‌های ایجاد شده توسط میکرونیدلینگ، آسیب‌های جزئی کنترل‌شده محسوب می‌شوند. به همین دلیل بهبود این زخم‌ها به زمان کمی نیاز دارد. تعیین زمان بهبودی پس از میکرونیدلینگ مو دشوار می‌باشد. چرا که عوامل متعددی در نحوه ایجاد زخم‌ها موثر هستند. این عوامل بیشتر به عمق نفوذ سوزن‌ها و تفاوت بدن افراد مختلف در بهبود زخم مربوط می‌شوند. 

میکرونیدلینگ مو

چه کسانی کاندید مناسبی برای میکرونیدلینگ مو هستند؟

میکرونیدلینگ مو برای کسانی که در مراحل اولیه ریزش مو هستند، بسیار موثر است. چراکه فولیکول‌هایی که از تولید مو توسط آن‌ها مدت زیادی می‌گذرد، نمی‌توانند دوباره تحریک و بازسازی شوند. کسانی که مبتلا به بیماری آلوپسی آندروژنیک هستند، به‌خوبی می‌توانند از این روش برای رشد مجدد موهای خود استفاده کنند. محققان تصور می‌کنند که این روش می‌تواند برای درمان سایر بیماری‌های ریزش مو مانند آلوپسی آره‌آتا، تلوژن افلوویم و آلوپسی کششی هم مفید باشد. در سال ۲۰۱۳ روی ۱۰۰ مرد مبتلا به آلوپسی آندروژنیک، مطالعه‌ای انجام شد. این افراد به دو گروه تقسیم شدند. هر دو گروه دو بار در روز، از ماینوکسیدیل پنج درصد استفاده می‌کردند. اما روی یکی از این گروه‌ها، علاوه بر ماینوکسیدیل، میکرونیدلینگ نیز انجام می‌شد. ۱۲ هفته بعد نتیجه نهایی این دو گروه مورد بررسی قرار گرفت و مشاهده شد که نتیجه رشد موها در گروهی که میکرونیدلینگ مو انجام می‌دادند، چهار برابر بیشتر از گروه دیگر بود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
شما برای ادامه باید با شرایط موافقت کنید